Dobrodošli
Uporabniško ime:

Geslo:


Zapomni se me

[ ]
[ ]
[ ]

Oglasi
http://www.seeklogo.com/images/1/740-logo-6E10838713-seeklogo.com.gif

Forumi
vozimvolvo.si :: Forumi :: Pravila foruma
<< Prejšnja tema | Naslednja tema >>   

PRAVILA FORUMA

Avtor objava
alfaromeo
15 avg 2007, 15:25 Predogled tiskanja
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 21:59
Objav: 3866
UVOD


Pozdravljeni na forumu Kluba ljubiteljev vozil Volvo (KLVV). Namen foruma je združitev lastnikov vozil Volvo, vseh vrst, navadnih ali predelanih. Forum je prav tako namenjen ljudem z vprašanji, težavami pri nakupih, popravilih, ipd. Med seboj si uporabniki delijo mnenja na podanih področjih, lahko pa tudi začnejo čisto svojo temo ali odgovarjajo na teme ostalih uporabnikov. Forum uporabljate izključno na lastno odgovornost, torej lastniki ter uredniki foruma NE odgovarjajo za kakršnekoli posledice dejanj in/ali pisanja uporabnikov!

Forum lahko berejo vsi obiskovalci portala http://www.vozimvolvo.si za objavo sporočil in debat pa se boste morali prijaviti (brezplačno). Forum je odprt za vse ljudi vseh starosti in vseh krajev.

Kdo skrbi za red?
Na forumu skrbijo za red administratorji (upravniki) in moderatorji (uredniki), na njih se lahko tudi obrnete v primeru, da ste naleteli na težavo pri uporabi. Pri lažji kršitvi eden izmed njih izda opozorilo kršitelju, v primeru večjih kršitev pa se uporabniku prepove dostop. Več v pravilih.

PRAVILA


1. Splošno o obnašanju in pisanju na forumu

1.1 Obnašanje in način izražanja

Potrudite se, da bodo vaši prispevki na zastavljeno vprašanje koristni in povezani s samo temo. Odgovarjanje samo z ikonami za čustva ni zaželjeno. Oddaljevanje od teme ni zaželjeno.

Ko odgovarjate v določeni temi, bodite vljudni in prijazno odgovorite na zastavljeno temo. Svoj odgovor napišite v dobronamernem tonu.

Žaljivo obnašanje, provociranje in primitivnostni izpadi bodo kaznovani najprej z opozorilom. V primeru ponavljanja ali resnejših kršitev pa z odstranitvijo uporabnika s foruma. Uporabnik bo ob resnejši kršitvi vedno obveščen in opozorjen po zasebnem sporočilu. Nadaljnje kršitve se bodo obravnavale posamično in kaznovale z začasno ali permanentno (stalno) prepovedjo dostopa do foruma.

1.2 Odpiranje novih tem
Preden odprete novo temo, se prepričajte ali je za vaš prispevek res potrebno odpreti novo temo. Uporabite možnost iskanje (v desnem zgornjem vogalu), da ugotovite, če je kdo že načel podobno temo in lahko svoje sporočilo navežete na že odprto debato.


1.3 Uvrščanje teme v pravilen podforum
Prosimo, da svoje sporočilo ali temo uvrstite v pravilen podforum ter da v naslov teme vpišete vsebino teme. Naslovi tem kot so “Poglejte si to”, “Kaj je to?”, “Ali je to možno?”, “Pomoč!” in podobno niso zaželeni, saj ne povedo nič o sami vsebini teme. Prav tako niso zaželene VELIKE črke v naslovih tem. V kolikor bo kdo pisal z velikimi črkami, bo dodatno otežil delo moderatorski ekipi.


1.4 Odzivanje na neprimerno obnašanje
V kolikor naletite na provokacijo, nanjo ne reagirajte, temveč o tem obvestite enega od moderatorjev, ki bo poskrbel za ustrezno sankcijo. V nasprotnem primeru bosta kaznovana tako provokator, kot izzvani, ki se je odzval na enako neprimeren način.

1.5 Oblika pisanja
Svoja sporočila pišite v čim bolj pravilni slovenščini oziroma materinem jeziku, brez uporabe slengizmov, izrazito narečnih izrazov in izražanja v slengu , žargonu in argoju. Uporabljati je potrebno tudi ločila (predvsem pike in vejice) ter velike začetnice. Za ločili je vsled preglednosti dobro napraviti presledek. Prispevki na forumu so odraz vaše osebnosti, zato se potrudite, da boste dajali čim boljši vtis. Vaše objave naj bodo razumljive in smiselne. Pisanje z VELIKIMI ČRKAMI ni zaželjeno, saj se načeloma smatra za kričanje.


2. Namembnost posameznih delov foruma

2.1 Vsi podforumi

Držite se zastavljene teme in poskušajte konstruktivno pomagati pri zastavljenem vprašanju ali reševanju težave. Odgovarjanje samo z ikonami za čustva ter oddaljevanje od teme ni zaželeno. Velikost naloženih, prilepljenih slik naj bo največ 640×480 pik oziroma manjša. Kot boljšo opcijo predlagamo naložitev slik na enega izmed za to namenjenih strežnikov.
Upoštevajte tudi pravila, ki se nahajajo v posameznih izbah (podforumih).

2.2 Mali oglasi
Pri oddajanju oglasa, v naslov napišite, če prodajate, kupujete ali iščete le informacije. To storite tako, da napišite K:(beri kupujem), P:(beri prodajam) oziroma I: (beri informacije) na začetku naslova. Sledi naj čim bolj natančen opis predmeta, ki ga kupujete ali prodajate. Naslova oglasa ne pišite z VELIKIMI črkami (beri->ne piši tako, K: SPREDNJE AMORTIZERJE ZA 960, marveč K: Sprednje amortizerje za 960).

Oglas naj bo napisan razumljivo in smiselno. V oglas napišite tudi okvirno ceno, kontakt (telefonsko številka, e-mail naslov). Če je možno, dodajte še slike predmeta.

Ko je artikel prodan, naj avtor oglasa to napiše zato, da se tema zaklene. V kolikor tega ne stori, bo oglas po dveh mesecih od zadnje objave zaklenjen.

Komentiranje oglasov v stilu "to je zanič", "to je predrago", "ni mi všeč to in to" ni zaželjeno, če ni primerno argumentirano. V kolikor vas zanima kaj v zvezi s predmetom oglasa, lahko zastavite vprašanje, v primeru navedbe neresničnega dejstva pa na to opozorite. Prav tako podforum z oglasi ni mesto za razprave o drugih stvareh. Uporabniki, ki ne želijo komentarjev pri oddanih oglasih, naj to preko zasebnega sporočila (ZS) sporočijo administratorju/moderatorju, da se temo zaklene.

2.3 Volvo servisi
Avtorje (pozitvnih, predvsem pa negativnih) komentarjev Volvo servisov prosimo, da se pod svojo objavo podpišete s polnim, to je pravim imenom in priimkom. Zaželjen je tudi vaš kontakt(elektronski naslov, telefon). V kolikor komentarji ne bodo podpisani bo objava izbrisana, saj bo obravnavana kot brezpredmetna!

V obrazložitev: To je potrebno za učinkovito sodelovanje z Volvo servisi, saj se bodo potrudili ustreči nezadovoljnim strankam, upoštevati njihove želje, odpraviti napake in tako izboljšati kvaliteto svojih storitev.

2.4 Volvo avtomobili
Pri odpiranju novih tem v izbah modelov je potrebno najprej napisati za kateri model gre, nato temo oziroma naslov objave. Npr: (XC90) Problem z navigacijo, (960) Klima ne dela, (C30) Kateri motor izbrati 1.6D ali T5 ...

2.5 Moj VOLVO
Pri odpiranju teme o predstavitvi vašega jeklenega konjička se držite sledečega ključa za naslov teme: tip avta, letnik, uporabniško ime (dodatni opis). Npr: XC60 T5, 2010, JonnyP (pozdrav novega člana).

2.6 Splošne razprave
Za sprostitev in splošno debato uporabljajte podforum Okrepčevalnica. Tu je moderiranje bolj ohlapno in dopušča več svobode kar se tiče offtopic sporočil, vseeno pa je potrebno sporočila pisati v čim bolj pravilni slovenščini oziroma materinem jeziku brez uporabe slengizmov, izrazito narečnih izrazov in izražanja v slengu, žargonu in argoju. Uporabljati je potrebno tudi ločila (predvsem pike in vejice) ter velike začetnice.

3. Avatarji, uporabniška imena, podpisi...

3.1. Avatarji

Dovoljene mere avatarjev so max. 150 px širine in 150 px višina. Avatarji ne smejo vsebovati reklamnih sporočil (več v točki 5).

3.2 Uporabniška imena
Prepovedana so uporabniška imena (VozimVolvo, WozimWolvo, VozimVolvo, vozimvolvo1, torej ime, ki vsebuje kakršno koli kombinacijo z vozimvolvo), ki vsebujejo kletvice, so žaljiva ali neustrezno dolga.
Ena oseba ne sme uporabljati več uporabniških imen.

3.3. Podpisi
Podpisi ne smejo vsebovati žaljivih besed ali kletvic. Največja dovoljena širina slike v podpisu je 550 px, največja dovoljena višina pa 150 px, velikosti 150KB. Podpisi ne smejo vsebovati reklamnih sporočil (več v točki 5).

V kolikor gre za tekstovni podpis, je le-ta omejen na 5 vrstic.

4. Kontaktne informacije in pritožbe

4.1 Komu se prijavi uporabnika, ki se neprimerno obnaša?

Napišite zasebno sporočilo (ZS) enemu od moderatorjev ali administratorjev skupaj z URL-jem spornega sporočila. Za nadaljnje ukrepe bodo poskrbeli oni.

4.2 Obveščanje ob izbrisu sporočila
Vsak moderator je dolžan avtorja sporočila obvestiti po zasebnem sporočilu (ZS), da mu je popravil/izbrisal/moderiral sporočilo zaradi kršenja pravil. V kolikor so popravki moderatorja ali administratorja zgolj kozmetične narave (npr.: (S60) probelm s pretikanjem --> (S60) Problem s pretikanjem), zaradi enotnega izgleda foruma, se pisca objave/naslova teme po ZS ne obvesti.

4.3 Ne strinjam se z ukrepom
V kolikor se ne strinjate z ukrepom moderatorja ali administratorja, mu to (moderatorju, administratorju) lahko osebno sporočite preko zasebnega sporočila (ZS).

Za razloge sprašujte prek zasebnih sporočil (ZS), ne na forumu.

4.4 Kdo so moderatorji in administratorji?
Napisano na koncu foruma.

5. Oglaševanje na vozimvolvo.si

5.1 Brezplačno oglaševanje

Na forumu Kluba ljubiteljev vozil Volvo je mogoče oglaševati brezplačno v rubriki Oglasi. Brezplačno oglaševanje zajema trgovanje z rabljenimi artikli in je namenjeno zgolj fizičnim osebam, ki naj bi oglas objavile le enkrat. Večkratno oglaševanje (ponavljanje oglasov) istih ali podobnih artiklov spada med plačljivo oglaševanje.

Prav tako med plačljive oglase sodijo oglasi fizičnih oseb, ki so namenjeni prodaji novih artiklov, razen v primeru predhodnega dogovora z administratorjem.

Vsi oglasi iz katerih je razvidno, da prodajalec zase ali za koga drugega opravlja pridobitno dejavnost, so plačljivi. V primeru dileme glede plačljivosti, je odločitev v domeni administratorja. Odločitev je končna, zato zadeva ni diskutabilna.

5.2 Plačljivo oglaševanje
Plačljivo oglaševanje je namenjeno predvsem pravnim osebam pa tudi fizičnim. V največ primerih gre za oglaševanje/predstavitev novih artiklov, oglase podjetij in prodajalcev, napovedi prireditev...

5.3 Oglasni prostor
Na forumu in strani kluba ljubiteljev vozil volvo je možno zakupiti oglasni prostor v obliki reklamnih pasic (bannerjev) različnih velikosti ali z zakupom teme na forumu, ki reklamira posamezne artikle. Na željo oglaševalca se je možno dogovoriti tudi o drugih možnostih oglaševanja.

5.4 Trajanje zakupa oglasnega prostora
Oglasni prostor v katerikoli obliki se plačuje vnaprej za dogovorjeno obdobje. V ponudbi oglaševanja je natančno določeno obdobje oglaševanja. Po preteku obdobja zakupa se reklamna pasica ali tema odstrani in ni več vidna ostalim uporabnikom. Oglaševalec lahko s ponovnim zakupom podaljša obdobje zakupa oglasnega prostora.

5.5 Kršitve pravil oglaševanja
Uporabnikom foruma je strogo prepovedano pošiljanje reklamnih sporočil po elektronski pošti ali preko zasebnih sporočil (ZS) na forumu. Vsak kršitelj bo kaznovan z izključitvijo s foruma in ukinitvijo uporabniškega imena.

Oglasi, katerih vsebina bi morala biti plačljiva, oglaševalec pa jih je objavil brez predhodnega dogovora z administratorji foruma Kluba Ljubiteljev Vozil Volvo, bodo izbrisani brez opozorila, oglaševalec pa bo prejel pisno opozorilo (opomin). Ob ponovni kršitvi bo sledila izključitev s foruma (izbris s seznama uporabnikov).

V kolikor niste prepričani, ali vaš oglas spada med brezplačno ali plačljivo oglaševanje, se obrnite na administratorja foruma vozimvolvo.si

5.6 Kontakti za zakup oglaševanja in ostale informacije
Vse informacije v zvezi z oglaševanjem so na voljo na e-mail naslovu tajnikKLVV©gmail.com


vodstvo KLVV, vozimvolvo.si


[ Uredi 16 avg 2007, 17:08 ]
Na vrh

moderatorji: HIŠNIK, volvo5er, alfaromeo, RollingStone, AljAž

Skoči:     Na vrh

Powered by e107 Forum System
Prisotni
Gostov: 54, Članov: 0 ...

največ prisotnih: 1352
(Članov: , Gostov: 1352) v 20.03 - 12:40

Člani: 5973
najnovejši član: Ubvpwcrob
Dogodki
Ni dogodkov
Anketa

Kdaj in v katerem modelu je Volvo prvič predstavil laminirana stekla?

1972 - 240

1992 - 850

1944 - PV444/544

1986 - 360

Anketa je namenjena samo članom

glasov: 526
Prejšnje ankete