Preverba avta pred nakupom
buying-a-v40, 20 maj 2023, 15:39

Živjo,

ogledanega imam enega Volvota V40 D2 (120KM), letnik 2016. Ker se na ogledu ne da glih avta dvignt na dvigalo in use pogledat in iskreno povedano tudi nimam toliko pojma o avtomobilih, da bi to lahko sam oz. s kolegom pregledal, bom avto verjetno pred nakupom dal pregledat mehaniku.

Vprašanje je torej: ali pozna kdo kakega zanesljivega mehanika/servis (področje LJ), ki bi opravil omenjeni pregled pred nakupom in podal neodvisno mnenje. Če gre skozi, bom v prihodnosti potreboval tudi priporočila za zanesljiv in fer Volvo servis.

Drugače vem, da omenjeno storitev ponuja tudi AMZS, tako da me zanima tudi če ima kdo izkušnje oz. je koristil to storitev. Kaj točno sploh vse pogledajo in ali so zanesljivi?

Se opravičujem, če je neumno vprašanje... vseeno bom vesel odgovrov

Re: Preverba avta pred nakupom
daikini, 21 maj 2023, 07:15

Pozdravljen,

predlagam, da avto pelješ na pooblaščeni Volvo servis (primer: Summit Avto) ali pa na AMZS. Na pooblaščanem servisu lahko zgodovino vozila preverijo v bazi podatkov in s testerjem dostopajo do vseh podatkov v vozilu.
Vedeti moraš, da imam Volvo zelo zaprt sistem dostopa v sam računalnik vozila in načeloma ima to samo vpogled z originalnim testerjem.
Tudi na pooblaščenem servisu bodo najbolje vedeli za kakšne hibe teh vozil.
Lp

Re: Preverba avta pred nakupom
buying-a-v40, 21 maj 2023, 10:05

Super, najlepša hvala za odgovor - se mi je zdelo, da AMZS preprosto ne more biti najboljše izbira za vse znamke. Bom poklical v ponedeljek Summit, pa se pozanimal

Re: Preverba avta pred nakupom
daikini, 21 maj 2023, 14:31

Predlagam, da se obrneš na Mateja L. (Summit Avto) sprejemnik za servis VOLVO.