Dobrodošli
Uporabniško ime:

Geslo:


Zapomni se me

[ ]
[ ]
[ ]

Oglasi


Forumi
vozimvolvo.si :: Forumi :: Raba in vzdrževanje
<< Prejšnja tema | Naslednja tema >>   

[Anketa] Kje imate zavarovan Vaš Volvo avto?

Avtor objava
Hong Kong
25 apr 2007, 19:52 Predogled tiskanja
Član #27
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 09:10
Objav: 773
Kje imate zavarovan Vaš Volvo avto?
Zavarovalnica Maribor

Triglav

Tilia

Generali

Wiener St.

Sploh ga nimam-vozim se na črno

Ena druga xy zavarovalnica

http://www.zav-zdruzenje.si/docs/Kodeks.pdf
Na vrh
RollingStone
25 apr 2007, 20:29
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 12:12
Objav: 1965
Jaz imam (oziroma sem imel tudi v preteklosti vse svoje avte in motorje) zavarovanega pri Slovenici, oziroma kaor se po novem imenuje - Adriatic-slovenica.

So korektni do zavarovancev, nimam pripomb.
Na vrh
AljAž
25 apr 2007, 20:43
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
Glede zavarovalnic bi pripomnil samo tole. Seveda je važno kolikšna je zavarovalnina, kaj je pokrito itd. Prepogosto pa pozabljamo, da je zelo, zelo pomembno kako pridemo do povračila denarja v primeru škode/nesreče. Ali je to takoj in brez čakanja, problemov, dodatnih stroškov in sikerancije? Ali pač ne? Samo v razmislek...
Na vrh
AljAž
06 maj 2007, 10:13
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
Menim, da je objava zanimiva za tole temo, zato citiram iz teme "(XC90 2.5T) kasko zavarovanje":
LeonT je napisal(a): ...

KOdeks gor ali dol, zavarovalnica ni dolžna skleniti zavarovalne pogodbe, to je njihova avtonomna odločitev. Teoretično bi bilo možno, da nobena od zavarovalnic v Slo. ne bi hotela zavarovati določenega vozila in potem si v ....

Glede premije pa moraš biti pazljiv, saj najcenejša ponudba tudi ni najboljša. Triglav je splošno znan, da ne komplicira preveč pri izplačilih, predvsem pa da zadeve precej hitro tečejo. Tega pa ne bi mogel trditi za nekaj drugih zavarovalnic, ki enostavno ne izplačujejo odškodnin in ne krijejo škod ter se sistematično pustijo tožiti za izplačilo, kar pa lahko traja tudi par let, da prideš do denarja .

Določene zavarovalnice zelo izstopajo glede odstotka zadev, kjer se je mogoče pogoditi, določene pa pristanejo na plačilo samo preko sodne poti. Za njih je važno samo, da poberejo premijo, potem pa .

Je pa pri kasku najbolj butasto to, da ti za izračun vrednosti upoštevajo vrednost novega vozila, konkretno 60k EUR, v primeru kraje ali totalke pa bi ti priznali vrednost po eurotaxu. Pri starih avtomobilih je lahko premija tolikšna kot je trenutna vrednost avtomobila

Glede agentov pa normalno, da se grebejo za stranke, če bi vedel, koliko je njihova provizija bi te vrglo na rit...., pri takšnih poslih lahko znaša do 35% premije , poznam nekaj agentov v Lj, ki zaslužijo bistveno več kot razvpiti odvetniki in notarji. Pač znajo prodajati.

Na vrh
Šnavci
16 jul 2007, 15:33
Član #414
Prijavljen dne: 16 jul 2007, 12:28
Objav: 24
RollingStone je napisal(a): ...

Jaz imam (oziroma sem imel tudi v preteklosti vse svoje avte in motorje) zavarovanega pri Slovenici, oziroma kaor se po novem imenuje - Adriatic-slovenica.

So korektni do zavarovancev, nimam pripomb.

Podpis. (Samo da je pri meni prej bil vedno Adriatic, zdaj ko sta pa skupaj pač Adriatic-Slovenica).

Poleg tega jaz tam še poznam dovolj ljudi, da se mi to splača, ker to za mene vedno pomeni ugodnosti.

Ni pa to ena xy zavarovalnica, kakor bi jo opredelila ta anketa.

[ Uredi 16 jul 2007, 15:34 ]
Na vrh
tomazKK
25 jul 2007, 21:42
Član #79
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 14:34
Lokacija: Krško
Objav: 560
Enako. Tud pri meni je bil vedno Adriatic (zdaj A-S). Sam mam sicer opravka z zavarovalnico samo ko ob poteku sklenem zavarovanje. Brat ima pa slabe izkusnje s Triglavom (avto sem pa razbil js ).

phahahahaha... ...dva jacksona so vozta na crno... ...kera fora!

[ Uredi 25 jul 2007, 21:45 ]
Na vrh
Šnavci
26 jul 2007, 21:54
Član #414
Prijavljen dne: 16 jul 2007, 12:28
Objav: 24
Hja, js sem bil kriv v eni prometni nesreči in sem ful dobro prišel skozi zaradi poznanstev na A-S, tako da nimam razloga, da bi se prestavo. Glede zavarovalnice Triglav pa... (se vnaprej opravičujem za offtopic, ker se ne navezuje na avto) Ko je bla poplava v Celju, nam je pol hiše zalilo, pa nam je Triglav priznal za škodo POL vrat. Ker je blo kao sam pol vrat uničenih od vode. Mislim, ej...
Na vrh
RollingStone
27 jul 2007, 07:24
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 12:12
Objav: 1965
Tudi jaz imam slabe izkušnje s Triglavom. Na žalost. Gre se pa ravno glede tega, o čamur je pisal Aljaž, torej pri komplikacijah pri povračilu denarja.
Na vrh
Bolek
29 nov 2010, 10:29
Član #1695
Prijavljen dne: 18 jun 2010, 12:30
Objav: 3
Jaz imam zavarovanje urejeno pri zavarovalnici Tilia.
Na vrh
volhart
31 maj 2011, 10:57
Član #699
Prijavljen dne: 06 apr 2008, 18:17
Lokacija: Skofja Loka
Objav: 2461
Moja danasnja izkusnja. Volvota 850R so mi vceraj zadeli na parkiriscu. Naj samo povem, da imam pri Triglavu zavarovano vse...pokojninsko, dvoje zivljenjskih, vse avtomobile, vedno tudi parking, ker avto ogromno puscam po parkiriscih. Ce malo sestejem, sem zavarovalnici Triglav v zadnjih 10ih letih pustil okrog 13000 EUR. V vsem tem casu sem od njih dobil cca 300 eur za polomljeno kjucnico in mesec dni opore, 350 eur za poceno sipo na Volvotu. Drugega se ni nic zgodilo. Sedaj pa glede Ra. Bil je trcen na parkingu, jaz v loskem pubu na piru, storilec neznan. Policija naredi zapisnik. Policija in jaz se strinjamo, da je prislo do trka kobija ali manjsega kamijona z nalozenim tovorom. Sledi tovora...verjetno lesenih desk se vidi na vratih, velika udrtina pa je na levem boku nad zadnjo lucjo...tam se vidi oster rob...bolj kot razmisljam, menim da bi lahko bil rob nakladalne povrsine tovornjaka, ki jih lahko vsak dan vidis vsepovprek. V glavnem v Kranju si zadevo ogledajo trije cenilci in se skupno odlocijo brez pomislekov, da to ni NEPOSREDEN TRK Z MOTORNIM VOZILOM ampak v resnici z nekaksnim tovorom...verjetno deskami...ki so bile nalozene na tem vozilu. V redu, se strinjam in tudi sam podam svoje mnenje, da so sledi na vratih verjetno od desk, ampak na boku bi pa lahko bilo tudi vozilo, saj sledi niso enake. Odgovorijo, da ne, skoncentrirajo se na tiste ocitne od tovora, potem bluzijo, da ne gre za isti trk...seveda, ker je udrtina bistveno drugacna od sledi na vratih. V glavnem zavrnejo mojo prosnjo za povracilo iz parking delnega kaska. No, potem pa se meni pocasi utrga, povprasam po imenih, po izobrazbi, podvomim o strokovni usposobljenosti in povprasam, ce imajo kakrsnekoli trdne fizikalno merjlive argumente, od cesa je ta poskodba. Odgovorijo, da oni to vidijo. Se mi utrga se bolj, jih povprasam, ce jih je kaj sram in kako lahko spijo z dejstvom, da so zaposleni v tako kriminalni firmi...itd itd...v glavnem pricakujem poloznico za zaljenje oseb...vse sem poslal v kurac in jih ne ker so oni kaj krivi, ampak ker so ocitno hinavski itd itd, poslal vse skupaj z direktorico v red v kurac. Pricakujem tudi poloznico za kurjenje gum v njihovi delavnici, kjer ocenjujejo skodo in za krepko prekoracitev hitrosti prav tako v njihovi delavnici. Naj vam povem, da me ne zmoti tistih 1000 eur, ki bi jih dobil. Zmoti pa me cisto na moralno duhovni ravni njihov nacin delovanja. Sprasujem se zakaj, ce recimo zavarujem avto za celo leto in ne naredim nesrece, si ne vzamejo nek del denarja za pripravljenost sodelovanja, ostalo pa vrnejo. Prodajajo pa vse skupaj kot varnost. Saj je, ce pa ne naredis nesrece, pa naj ti vrnejo. To je isto, kot ce bi bil jaz placan za instruiranje fizike, tudi ce tega ne pocnem...no mogoce me bo stranka rabila ene dvakrat junija, ko bo mela popravce.
Zanima me pa...cenilci so bili namrec v dvomih da taksno poskodbo lahko naredi motorno vozilo. Kaj ce grem v akcijo in najdem taksno vozilo, ki bi taksno poskodbo lahko naredilo. To bi bil argument ZA. Ali se lahko vrnem k cenilcem in jim povem, da mislim, da bi motorno vozilo lahko naredilo taksno poskodbo.

Mars u k... z vsemi zavarovalniskimi hinavci.
Na vrh
supr
31 maj 2011, 11:41
Član #862
Prijavljen dne: 25 avg 2008, 23:30
Lokacija: Slovenia
Objav: 167
Z razburjanjem ne bos prisel dalec, se najmanj pa z debato s cenilci, ki gledajo na uro kdaj bo konec sluzbe.

Do svojega denarja bos pa prisel, ko se bos na zavarovalnici oglasil s svojim odvetnikom.
Na vrh
Spletna stran
Volvej
31 maj 2011, 17:11
Član #1127
Prijavljen dne: 05 maj 2009, 13:06
Objav: 1554
Če imaš plačano parkirišče, a ni potem vseeno ali se ti na parkirišču slon vsede na avto, ali te kdo rukne z drugim avtomobilom. Ker tudi če ti rečejo da je to od tovora poškodba, ok ..., ampak tovor ti je avto poškodoval na parkirišču za kar pa imaš zavarovanje, al ne .
Na vrh
volhart
31 maj 2011, 18:19
Član #699
Prijavljen dne: 06 apr 2008, 18:17
Lokacija: Skofja Loka
Objav: 2461
Ne...tako idijoti meni na Triglavu razlozijo:

ne stejejo stvari kot:

-trk s prikolico
-poskodba z materialom, ki pade iz mimoidocega vozila
-trk z nalozenim materialom na prikolici ali pa skozi prtljaznik avtomobila...recimo gradbenim
-ce mimoidocemu avtu odtrga gumo in se ta zakotali v vas avto, to ne steje
-trk z plugom kamijona za pluzenje cest ne stee, saj plug ni motorno vozilo ampak priklopna naprava

where the fuck je logika

povprasam jih tudi:

-kaj pa vlecna kljuka
-kaj pa desetmetrska prikolica kamijona
-kaj pa ce landcrusserju pade sod nafte z vrha strehe na mojo havbno...NE
-cestna svetilka...NE
-kaj pa nehomologiran odbijac, na katerega bi sklepal cenilec zaradi razlicnih barvnih sledi

vandalizem je druga postavka

-cenilci nimajo objektivnih meril, nicesar ne izmerijo ali naredijo poskusa, odlocijo se na podlagi svojega vida in subjektivne ocene...keri strokovnjaki
-sposoben mi je celo reci, da mi on takega avta ne bi nikoli kasko zavaroval...se dobro da je osel neveden
-poskodb so se vsi trije lotili celostno, ne pa pogledali vsako od njih (treh namrec) posebej ter skusali ugotoviti vzraok vsake od njih

itd itd...v glavnem, IDIOTI in KRIMINALCI

cudim se, mnogo sem hodil po svetu, ce je bila kje revscina, je bila edina huda bajta od zavarovalnic in bank...prevec ocitno, da bi jih lahko spostoval

LOPOVI
Na vrh
volhart
31 maj 2011, 18:20
Član #699
Prijavljen dne: 06 apr 2008, 18:17
Lokacija: Skofja Loka
Objav: 2461
Pa se to...en agent mi naj se pride kaj prodajat pa se lepga delat...
Na vrh
Augi
31 maj 2011, 19:50
Član #1421
Prijavljen dne: 17 dec 2009, 14:10
Objav: 1003
Sem imel podobno izkušnjo pred kratkim, in smo se najavili da pridemo stornirati vse police (plčujemo nekajkrat več zavarovalnici) in se je potem takoj uredilo, drugače pa odvetnik in izvedenec sodne stroke z licenco ter zahtevati odškodnino.
Na vrh
sebaveh
31 maj 2011, 20:36
Član #91
Prijavljen dne: 22 nov 2006, 19:08
Lokacija: Slovenska Bistrica
Objav: 1249
Se strinjam. Najprej se oglasi z odvetnikom pri njih. Če pa niti to ne bo zaleglo, pa menjaj zavarovalnico. In ne samo avtomobilskega zavarovanja, temveč za vse kar imate pri Triglavu zavarovano. Saj če ti že sedaj tako komplicirajo glede odškodnine, potem ni vrag da ne bodo še kdaj naslednjič, ko bodo še kakšne hujše zadeve vmes...
Na vrh
Spletna stran
Volvej
31 maj 2011, 20:59
Član #1127
Prijavljen dne: 05 maj 2009, 13:06
Objav: 1554
Pritoži se, pa reči da ti naj dokažejo da je bila škoda narejena z tovorom ali pa izplačajo škodo. Reči da ti je avto poškodoval tovornjak, ki je imel na kesonu lesene stranice in je imel eno stranico odprto pa ti vlekel po avtu. Pa reči naj ti dokažejo da ni bilo tako, če lahko.
Na vrh
vespax9
31 maj 2011, 22:35
Član #1245
Prijavljen dne: 09 avg 2009, 16:11
Objav: 52
Naj navedem par pojasnil glede zavarovanja parkirišča.

Običajno je z zavarovanjem parkirišča zavarovana škoda, ki jo na parkiranem zavarovanem vozilu povzroči drugo neznano motorno vozilo ali pa parkirano vozilo poškodujejo ledene sveče ali sneg, kateri pade s strehe na vozilo.

Torej, če je storilec poznan, če avto poškoduje tovor, kateri štrli z vozila, če na parkirišču poškodujejo vozilo z nakupovalnim vozičkom,če vozilo na parkirišču porišejo z žebljem...žal to ni predmet zavarovanja.

Žal marsikdo ob sklepanju teh pojasnil ne dobi, zato imajo (imamo) zavarovalničarji in seveda tudi vozniki ob škodah težave.

Škodo kot je opisana lahko krije polno kasko zavarovanje (če obstaja).

Druga debata pa je odnos oz. način, kako se take zadeve lotijo ob prijavi in cenitvi škod.

LP
P
Na vrh
sebaveh
31 maj 2011, 22:51
Član #91
Prijavljen dne: 22 nov 2006, 19:08
Lokacija: Slovenska Bistrica
Objav: 1249
Potem pa naj zraven te poškodbe (pod ali nad) naredi še eno, ki pa bo zares neposredno od tujega vozila. Pa naj potem predpišejo da je za popravit samo polovica vrat, če jim je tako ljubše.
Na vrh
Spletna stran
volhart
01 jun 2011, 22:08
Član #699
Prijavljen dne: 06 apr 2008, 18:17
Lokacija: Skofja Loka
Objav: 2461
Ali lahko dobim odgovor od zaposlenih pri zavarovalnicah, kako cenilec ugotovi vzrok za poskodbo. V kaksnem dvomu (saj veste...beyond any doubt) si dovoli biti, da odloci v skodo ali prid zavarovanca. Namrec, sem ze nasel motorno vozilo, ki bi lahko povzrocilo skodo na mojem Volvotu. Vrnil se bom nazaj s slikami moznega scenarija...kaj menite, da se bo zgodilo...bodo spremenilo svoje mnenje.
Na vrh
divja jaga
24 jun 2011, 11:00
Član #398
Prijavljen dne: 03 jul 2007, 08:38
Objav: 1613
Pri AdiaticSlovenica
Danes zavaroval in dobil tudi 5% popusta na "varno znamko avtomobila" - ne vem, ali imajo to vse zavarovalnice ali ne... je bilo pa super, zavarovanje pod 1k€, brez bonusov
Bom pa videl, kaj bo nastalo iz te police, ko bo kakšna poškodba

[ Uredi 24 jun 2011, 11:00 ]
Na vrh
volhart
27 mar 2013, 19:20
Član #699
Prijavljen dne: 06 apr 2008, 18:17
Lokacija: Skofja Loka
Objav: 2461
XC90 120kW danes zavarovan pri Triglavu ter registriran...stroski in cena...

osnovno, voznik, elementarne nesrece, parkirisce, ogledala, stekla, luci, asistenca do 1500 eur, zelena karta...s popusti skupaj 483 eur

cestnina 135 eur

ocenjena vrednost novega vozila XC90 Summum Geartronic AWD 68000 eur

Na vrh
gorgh
27 mar 2013, 19:43
Član #3073
Prijavljen dne: 14 nov 2012, 18:04
Lokacija: Škofja Loka
Objav: 758
haha, zanimiva štorija tole izpred leti Toni...seveda za prebrat, za doživet ne ))

Si pol rešil to štorijo al si se sam losal kakšnega jurja za kurjenje gum pri njih?

da bo ontopic, jst sm za svojega C70 2.3 T5 zavarovanje plačal 242 Eur (samo najnujnejše, brez zelene karte in zavarovanja voznika ao plus al kaj že), z vsemi bonitetami 50%. Zavarovalnica Ergo

[ Uredi 27 mar 2013, 19:43 ]
Na vrh

moderatorji: HIŠNIK, volvo5er, alfaromeo, RollingStone, AljAž

Skoči:     Na vrh

Powered by e107 Forum System
Prisotni
Gostov: 43, Članov: 0 ...

največ prisotnih: 1352
(Članov: , Gostov: 1352) v 20.03 - 12:40

Člani: 5981
najnovejši član: Bobbikedge
Dogodki
Ni dogodkov
Anketa

Kdaj in v katerem modelu je Volvo prvič predstavil laminirana stekla?

1972 - 240

1992 - 850

1944 - PV444/544

1986 - 360

Anketa je namenjena samo članom

glasov: 526
Prejšnje ankete